Százévesen talál ki újfajta kávéfőzőt a KitchenAid. Új modellje csepegtetős ‘Drip Coffee Maker with Spiral Showerhead’.
A kávéfőzőt inkább kávékészítőnek kell nevezni, mert a víztartályból lecsepegő víz oldja ki az őrleményből az innivalót. Nemsokára már kapható.
Az idén százéves KitchenAid 1919-ben mutatta be első állómixerét, új dimenziót adva a konyhai tevékenységnek. Azóta a márka nagyhatalom, a választékukban ott van minden dolog, ami a konyhai teendők eszköztárából hiányozhat.
A kávéfőzés terén sem kell szégyenkezniük. Ahányféle elven lehet kávét készíteni, annyifajta kávékészítő berendezést árulnak. French Press, Cold Brew, Vakuum Brewer, Pour over Brewer, Espresso Maker a fővonulat. Mindet saját néven árulják de a Nespresso termékeket külön sorolják fel. Ehhez nem kevés svájci meggyőző képességre lehetett szükség…
A KitchenAid márka Drip Coffee Maker modellje a forrázós metódust követi.
A KitchenAid újítása abban áll, hogy a kávéőrleményre jutó vizet spirálvonalban 29 lyukkal ellátott öntözőfelületen át spricceli ki. Ezzel biztosítja a vízcseppeknek a teljes darált kávémennyiségen történő egyenletes keresztül jutását. Így hatékonyabb és homogénebb az italkinyerés. Külön beállítással normál vagy erősebb kávétartalmú italra lehet váltani.
Az csak természetes, hogy az amerikai komfort követelményeként a 24 órás előre programozhatóságot is beépítették. Az elkészült kávét melegen tartani két óra vagy négy óra hosszan képes.
Arra is alkalmas, hogy akár egyetlen csészényi mennyiséget nyerjünk ki. Ezalatt a készülék kikapcsol majd újraindul, alapból 12 adagnyi kávé készül el egy menetben. Teljes neve emiatt ‘12 Cup Drip Coffee Maker with Spiral Showerhead’.
A kényelmes kávékészítés egyik előfeltétele, hogy a konyhapulton praktikus helye legyen, könnyű hozzáférhetőséggel és kezelhetőséggel. A Drip Coffee Maker modellt úgy tervezték meg, hogy az elején és az oldalán is van kezelőgomb, ha a bármely okból a tulajdonosa elfordítaná a fal felé. Az újratöltés megkönnyítésére a készülék víztartálya leválasztható.
A kiöntő talpa ergonomikus és kényelmes méretű, könnyen felfogja az esetleges mellécsepegést.
Matt fekete, szénszürke és fehér színben áll a vevőkör rendelkezésére nyártól. Amikor nem az erős eszpresszó a menő.
Amerikában a forrázós kávékészítés a döntő készítési mód, ebből a gyengébb italból egy litert is simán megisznak egy nap. Egyik oka ez lehet a 12-csészés kávékészítési kapacitásnak.
Szóljon hozzá