Sokan sokféleképpen készítünk kávét otthonunkban. Általánosan Magyarországon még mindig a „kotyogó” a legnépszerűbb, de a reklámkampányoknak köszönhetően erősödik a kapszulás kávéfőzők használata.
Hogy ez jó vagy rossz, arról megoszlanak a vélemények, de talán kár is ilyen vitákba belemenni, mivel minden embernek más és más az igénye és a lehetősége az otthoni kávézás megteremtésére.
Mi most az otthoni kávékészítés egy egyszerű és olcsó változatát mutatjuk be – a French Press-t, (képünkön – dugattyús kávéfőző) -, amivel szintén finom kávéhoz juthatunk néhány perc alatt. Az eszköz szinte bárhol beszerezhető és jól elvan ahhoz otthon a polcon a másik kávéfőzőnk mellett, hogy időnként elővegyük és nagyobb adag kávét „lefőzzünk” vele, ha szükséges. Vannak kisebb modellek, mi a 1/2 literest használtuk.
Mire van szükségünk?
- vízforralóra
- közepesre darált kávéra
- esetleg egy konyhai digitális mérlegre
- French Press-re
(French Press elérhetősége néhány ismertebb forgalmazótól: Tchibo, Bodum a Barista Szaküzlettől, Kávébolt)
Mielőtt elkezdjük, forraljunk vizet, öntsük bele a French Press pohárba, hogy felmelegítsük, majd öntsük ki.
French Press – hogyan használd?
Szóljon hozzá