A kávé szerelmeseit általában nem kell meggyőzni arról, hogy mennyire finom egy jó minőségű eszpresszó édesítő nélkül, vagy hogy miért sokkal ízletesebb a latte házi tehéntejből.
Azonban vannak olyan kávé receptek, amelyektől mindenkinek égnek áll a haja – kinek a boldogságtól, kinek a rémülettől. Következzen 3 bizarr kávé recept, ami megosztja a kávé rajongókat!
1. E.T. (Eszpresszó-tonik)
Sokan megijednek a keserédes tonik és a presszókávé párosításától, pedig ez az üdítő hatású jeges kávéital a legforróbb nyári napokon is felfrissít és még a macskajajt is gyógyítja! A szénsavas-cukros tonik felturbózza a kávé hatását, és mivel az összeállítása egyszerű, akár az irodában is könnyen elkészíthetjük.
Recept
- 1 (vagy 2) adag eszpresszó
- 150 ml tonik
- 4-5 db jégkocka
Tipp: Próbáld ki cold brew-val is! Ez az ital hidegen áztatott kávéval is fennséges, ráadásul praktikus alternatíva, ha nincs a közeledben kiváló eszpresszó készítésére alkalmas ipari kávégép!
2. Narancsos kávé
Az egy dolog, hogy a reggeli tökéletes kiegészítői a kávé és narancslé, amelyek nagyon tudnak hiányozni az asztalról kora reggel, na de hogy össze is öntsük őket?! A narancsleves kávétól sokakat a hideg ráz, pedig az édes, citrusos narancslé tökéletesen kiemeli az eszpresszó gyümölcsös ízjegyeit. Az italból a jég sem hiányozhat, az eredmény pedig egy egzotikus házasság, ami mosolyt csal az arcodra!
Recept
- 1 (vagy 2) adag eszpresszó
- ½ bögre frissen facsart narancslé
- 4-5 db jégkocka vagy ennek megfelelő mennyiségű zúzott jég
Tipp: A kávégép bérlés lehetővé teszi, hogy jó minőségű eszpresszót készíthessünk. A finom – és semmiképp sem keserű – presszókávé a kulcs ahhoz, hogy megszeresd ezt az izgalmas italt!
3. Kávé olívaolajjal
Az már kiderült, hogy az olívaolaj egészen meglepő dolgokra képes, ha látszólag hozzá nem illő alapanyagokkal párosítjuk, de azt álmainkban sem gondoltuk volna, hogy kávéval is működik! Az olívaolajjal házasított eszpresszó egy egészen új, bársonyos textúrát kölcsönöz az italnak és kiemeli az ízjegyeket, azonban nem mindenkit tud ezzel meggyőzni.
Recept
- 1 adag eszpresszó
- 1 evőkanál olívaolaj
Tipp: Befőttes üvegben összerázva könnyeben elegyedik a két komponens, így végeredményben sokkal homogénebb textúrát kapunk, mintha csak kanállal kevertük volna.
Szóljon hozzá