27 meglepő érdekesség a kávéról, ami talán feldobja a napod

Tovább

Budapest Desszertje a Szamos Marcipán konyhájáról

Tovább

AFFOGATO – édesség kávéból seperc alatt

Tovább

Az eszpresszógépet Angelo Moriondo találta ki

Tovább

Kávéház Magazin

  • Gasztro
    • Bor
    • Étterem
    • Kávé
    • Kávézó
  • Ajánló
    • Film
    • Könyv
    • Vers
    • Novella
    • Színház
  • Utazás
  • Kávéhírek
    • Nő
    • Férfi
  • Design
  • Divat
  • Tech
  • Home
  • Receptek
  • Katalógus
  • Bejelentkezés
Home A Fáma és a Deák St. Kitchen

A Fáma és a Deák St. Kitchen

A Fáma és a Deák St. Kitchen

A Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán hadd mondjuk el, hogy az év legcoolabb enteriőrtervezője a magyar gasztronómia fenegyerekének éttermét tervezte, az év legdizájnosabb éttermét pedig egy angol építész stúdiónak köszönhetjük és a Ritzben van.

Októberben osztották ki a Gastro Design Award elismeréseket, mellyel magyar éttermeket, bárokat, kávézókat és hoteleket értékel a nemzetközi zsűri design, belsőépítészeti megoldások és arculat szempontjából.

A díj történetében második alkalommal ítélték oda a „COOL – Az Év Enteriőrtervezője” díjat, melyet Vági Oszkár kapott Huszár Krisztián éttermének, a Fámának tervezése miatt.

Étterem tekintetében a másik fontos díjat a Deák St. Kitchen kapta. A Ritz Hotelben található étterem egy angol stúdió, a B3 Designers csapatának munkája.

A Fáma tervezője az év legcoolabb enteriőrtervezője

Fama Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

A Gastro Design Award zsűrijének elnöke, Varró Zoltán szerint a COOL díjat most már hagyományosan annak a tervezőnek adják, aki az adott évben nemzetközi szinten is kiemelkedő designnal gazdagította a magyar gasztrodizájnt. A belsőépítészeti elismerést idén Vági Oszkár tervező kapta meg a Fáma étterem megtervezéséért.

Fama3 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

„A Fáma erősen szembemegy a mai Magyarországon mindenhol látható romkocsma, vagy bisztro dizájnnal.” – magyarázza a zsűri döntését Varró Zoltán, majd folytatja: „Erősen kozmopolita a hangulata, de mégis valahol érezhető a régi, magyar kávéházi enteriőrök hangulata is. Egy tér, amiben még az 50-es évek Riojának, San Paolo-i glamourjának hangulata is megjelenik. Ez sajátos és semmivel nem összetéveszthető. Nem elcsépelt. Ezt értékeltük.”

Fama4 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

A Fáma étterem alapfilozófiájához illeszkedő tereket Vági Oszkár nem egyedül, hanem a Roomba teljes tervezőcsapatával álmodta meg. Nevükhöz olyan helyek fűződnek még, mint a Beszálló Foodbar (Huszár Krisztián streetfood helye), a Mr. Funk Donut Shop, vagy a Pizza Forte éttermek.

A tervező szerint a tér viszonylag jó adottságokkal rendelkezett. Világos, egy légtér, az egész egy szinten. Ez ugyanakkor hátránya is volt, mert egy viszonylag nagy térben nagy belmagassággal nehéz intimitást belevinni egy helybe.

Fama5 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

„A megrendelő skandináv minimalizmust szeretett volna.” – kezd mesélni a stílusról az év legcoolabb tervezője, Vági Oszkár – „De úgy gondoltuk, hogy ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat ebben a térben egy kicsit melegebb részletgazdagabb enteriőrre volt szükség, ami közelebb áll az itt élők, a budapestiek ízlésvilágához.

Fama6 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

Rengeteg olyan külföldi étterem van, ami etalon számunkra és inspirálóan hat, de nincs olyan, amihez hasonlítani szerettünk volna. Szerettünk volna valami egyedit létrehozni mi is, ami hanyag eleganciájával idomul a konyhához, amit Huszár Krisztián visz. Fine dining, de nincs túl bonyolítva. Nem feszélyezi az embert, de mégis meglepő új ízvariációkat kínál.”

A költségvetést szem előtt tartva a legtöbb bútort egyedileg terveztek és kiviteleztettek. Csak néhány klasszikus dán széket vettek készen. Az összes karosszék, asztal, bárpult, polcok és kanapé egyedi gyártás, de még a legtöbb lámpa is.

„Az utóbbi években sok jó hangulatú és kreatív hely nyílt Budapesten, ami nemzetközi szinten is megállja a helyét. Nálunk a költségvetés legtöbbször egészen más kereteket szab a projekteknek, mint külföldön, de ez talán még izgalmasabbá teszi a kihívást és valódi kreativitásra ösztönzi a tervezőket.” – mondja Vági Oszkár.

Melyik a legdizájnosabb étterem? A Deák St. Kitchen!

DeakSt.Kitchen Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

„A Deák St. Kitchenben az fogta meg leginkább a zsűrit, hogy nem tipikusan szállodai étterem hangulatot adott az étteremnek a tervező.” – indokolja a zsűri döntését Varró Zoltán – „Szerintem nagyon jól ötvözték a budapesti századfordulós kávéházak hangulatát egy mai luxushotel igényeivel. A hagyományos kávéházi térformálás és anyaghasználat mind-mind megjelenik az étteremben. A mintás tapéta otthonosságot ad a térnek. Nagyon tetszik, hogy a térszervezése nem unalmas, egy tér az egész, mégis négy hangulatra osztható. Van egy kanapés-boxos kicsit bensőségesebb hangulat, középen egy hagyományosabb bisztrós-kis asztalos rész, centrálisan elhelyezve egy nagy bár rész, és bal oldalt, a konyha felé chef table jelleggel egy nagyobb terület társaságoknak.”

DeakSt.Kitchen2 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

Az étterem tervezése egy angol stúdióhoz, a B3 Designers csapatához kötődik, akik alapvetően szabad kezet kaptak. Nagy kihívást jelentett számukra, hogyan lehet olyan dizájnt létrehozni, ami elrugaszkodik a megszokott szállodai éttermektől, minőségében tökéletesen illeszkedik a The Ritz-Carlton, Budapest színvonalához, ezzel együtt szerethető, otthonos, és az embernek mindennap van kedve betérni, akár nagy vacsoráról, üzleti ebédről vagy csak pár koktélról legyen szó.

DeakSt.Kitchen3 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

Hitvallásuk szerint a tervezés minden szakaszában azt tartják szem előtt, hogy a vendég a lehető legjobban érezze magát.

 

DeakSt.Kitchen4 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezteEz vonatkozik a fényekre, bútorokra, de arra is, hogy hogyan segíti a design és az építészet az ott dolgozók gördülékeny munkáját – ezzel pedig a vendégek maradéktalan elégedettségét.

DeakSt.Kitchen6 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

Az étterem belső terében megjelennek a magyar gasztronómia emblematikus pillérei a dekorációban, mégis sikerült egy mindenki számára élhető és szerethető teret létrehozni.

DeakSt.Kithcen5 Fáma és a Deák St. Kitchen éttermek kapcsán mondjuk el: az elsőt az év legcoolabb enteriőrtervezője, az év legdizájnosabbját pedig egy angol stúdió tervezte

Gastro Design Award jövőre is lesz

A tervek szerint jövőre a Design Hét programjához is kapcsolódik majd a Gastro Design Award verseny, melyet a Turizmus Trend /Vendég & Hotel, a PPH Media szaklapja rendez. A versenyre továbbra is két főkategóriában nevezhetnek majd tradicionális és modern stílusú kisebb-nagyobb éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák és szállodák vendéglátóegységei.

A Fáma és a Deák St. Kitchen

okt 31, 2017Kávéház Magazin

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
PinterestSave

Be kell jelentkeznie a hozzászóláshoz - Bejelentkezés

Kávéház Magazin

Megjelentetett cikkeink egyrészt lelkes publicisták írásai, akik örömmel alkotnak és mi örömmel segítünk népszerűsítésükben, másrészt - mint itt jobbra is - saját csapatunk különböző témakörökben írt rövid "szösszenetei".

7 éve DesignÉtterem
Keresés
Frissen a Kávéhoz!
Modern csaptelepek: az elegancia és praktikum találkozása
Modern csaptelepek: az elegancia és praktikum találkozása

Gondoltál már arra, mennyire fontos szerepe van a csaptelepeknek a mindennapok kényelmében?

Innovatív és praktikus megoldások a fürdőszobában
Innovatív és praktikus megoldások a fürdőszobában

A fürdőszoba sokak számára a nyugalom szigete, ahol személyes rituáléinkkal zárjuk le vagy indítjuk napjainkat.

TritonLife kórházak – országos hálózat, helyi gondoskodás
TritonLife kórházak – országos hálózat, helyi gondoskodás

Vajon milyen gyakran állunk meg egy pillanatra, hogy elgondolkodjunk: honnan is eredhetnek azok a tünetek, amelyekkel együtt élünk – vagy épp csak most kezdődtek?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti rendszerességgel küldjük vasárnaponként a friss cikkeink összefoglalóját. Természetesen bármikor le lehet róla iratkozni.

Amíg a feliratkozott állapot tart, addig minden hírlevél olvasónk fiókja részt vesz a havi nyereményjátékunkon, melyen minden hónapban más és más nyereményt sorsolunk ki. Mi is utáljuk a kéretlen leveleket, így olyat biztosan nem küldünk.

Monterosa - A zseniális kávé otthonra!

Címke
KávéKönyvKönyvajánlóKönyvismertetőFilmKönyvbemutatóVendégcikkKávéházKávézásKarácsonyBorFesztiválKoffeinArabicaKávéfőzőKávézóTeaReceptEgészségBudapestEszpresszóKrimiGasztroÉtteremKávébabKonyhaFejhallgatóCsokoládéRobustaPhilipsZaccNyerskávéKávézaccBaristaCappuccinoNespressoCold BrewCibetEspressoKávécseresznyeKávégépKávétermesztésSpecialty kávéKávébárPörkölés
Kávézóláncok
Cafe Frei
California Coffee Company
Coffeeshop CompanyCosta Coffee
Eco CafeMcCafé
StarbucksTchibo
Szóljon hozzá
  • Kávéház Magazin - A jó Tiramisu receptje
  • GamesOnline - Kanada, ahogy még nem ismered
  • Letoltes.Info - Star Wars VII – Az ébredő Erő
  • Kávéház Magazin ☕ - A bor érlelése
  • tr2011 - A bor érlelése

Akril Üveghatású Falpanel - CVN Front

Transzfer vagy Privát Transzfer, Reptéri transzfer, Személyszállítás

Kik is vagyunk? Röviden:

A Kávéház Magazin egy online kulturális és életmód magazin, mely teret ad profi publicisták mellett külsős kreatív íróknak is. Ha szívesen jelentetne meg oldalainkon saját tartalmat, vegye fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot.

Kategória:
  • Ajánló (318)
    • Film (99)
    • Könyv (171)
    • Novella (11)
    • Színház (21)
    • Vers (3)
  • Design (89)
  • Divat (33)
  • Egyéb (161)
  • Esemény (145)
  • Férfi (22)
  • Gasztro (423)
    • Bor (15)
    • Étterem (20)
    • Kávé (223)
    • Kávézó (29)
    • Sör, Sörfőzde (9)
  • Kávéhírek (45)
  • Lazulós (134)
  • Nő (21)
  • Tech (246)
  • Utazás (50)
Oldalak:
  • „Hírlevél olvasónk vagy? Ezt nyerheted!” kampány játékszabálya
  • Adatvédelem
  • Állásajánlat
  • Bejelentkezés
  • Elfelejtett jelszó
  • Felhasználási Feltételek
  • Hírlevél
  • Impresszum
  • Jelszó visszaállítás
  • Kapcsolatfelvétel
  • Kávézó regisztráció
  • Kijelentkezés
  • Médiaajánlat
  • Nyereményjáték
  • Önkéntesség
  • Regisztráció
  • Rólunk
  • Szerzői jogok
Cikkek napi bontásban:
2025. május
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« ápr    
2024 © Kávéház Magazin | VIII. évfolyam. | Minden jog fenntartva | Ma se hagyjon ki minket, ha kicsit leül olvasni egy kávé mellé!
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom