Ezt a receptet szívből ajánlom, ha valaki szeretné felturbózni a stefánia vagdaltját. A neve Arab Stefánia.
A cous cous elkészítése egyszerű dolog. Mindössze fel kell önteni forró vízzel úgy, hogy kb. egy centire ellepje. Ekkor lefedjük és hagyjuk pár percig pihenni, míg megszívja magát a vízzel. Eztán érdemes elkeverni nehogy az állás során összeragadjon.
A fasírt elkészítése sem okozhat sok fejfájást.
A darált húsba sót, borsot, római köményt, szerecsendiót, koriandert, zöld kardamomot, fahéjat, és egy kanálnyi kápia paprika krémet kell tenni és jól elkeverni. Ez utóbbi is a Trojában kapható és nagyon szép színt kölcsönöz a húsnak. Zsemlemorzsa nem kell bele, ha hagyjuk pihenni jó pár órát. Egy fél nap alatt a darálthúsos dolgokból ilyenkor kioldódik a kollagén és ez összeragasztja a rostokat. A tojást keményre kell főzni.
Legjobb kis mázas cserépedénykében megsütni, mert az szép formát ad neki és mindenhol egyenletesen süti. A láboskákat ki kell vajazni és megszórni zsemlemorzsával. Alulra egy réteg hús kerüljön, majd a tojás, majd megint hús. Így a tojást mindenhol egyenletesen be tudjuk vonni a húsmasszával. 200 fokon és kb. 30-40 perc alatt át is sül. Tálaláskor egy kis aprított koriander a tetején még ízletesebbé teszi.
Jó étvágyat hozzá!
Cikk:
Szóljon hozzá