Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott, az idén 130 éves New York Café.
Az Erzsébet körúti ikonikus létesítmény december 13-tól január 6-ig – egyelőre tesztüzemben – éjszakai nyitvatartással várja vendégeit: éjféltől hajnal 4 óráig még több embernek kíván lehetőséget adni Budapest ékkövének zavartalan élvezetére. Ha beválik az elképzelés, márciustól már éjszakai étlappal is várják a vendégeket.
A decemberi éjszakai nyitvatartás lehetőséget ad arra, hogy a vendégek elkerüljék a hosszú várakozást és nyugodt, exkluzív körülmények között élvezzék a kávéház varázsát. A kávéház éjszakai hangulathoz illeszkedő díszvilágítást kap és El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon életnagyságú figurája is beköltözik, hogy fotók kedvelt résztvevője legyen. Ezen kívül különleges szelfipontokat is kijelölnek, amelyek tökéletes helyszínt biztosítanak az emlékezetes képekhez.
Valóra válik Molnár Ferenc álma
A legendás anekdota szerint a kávéház megnyitásakor Molnár Ferenc úgy kívánta, hogy a hely soha ne zárjon be, ezért a kulcsokat a Dunába vetette. Most, 130 évvel később ez az álom ismét teljesül az éjszakai nyitvatartással. Az asztalfoglalás lehetősége a kávéház weboldalán érhető majd el. Ha az elképzelés beválik, márciustól már éjszakai étlappal is várják a patinás falak közé belépőket.
A kávéház éjszakai hangulatot és ennek megfelelő díszvilágítást kap. El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon, a kávé és gondolkodás ősi megtestesítője pedig életnagyságú figuraként beköltözik a kávéházba, gondoskodva arról, hogy az éjszakai vendégeknek megfelelő társa legyen a fényképeken. A kávéházban kifejezett szelfipontokat is találnak majd a látogatók.
A szülinapos tortát érdemel!
1894. október 23-án nyílt meg a New York kávéház, ami egybeesik a legfiatalabb művészet, a mozgófénykép, tehát a filmművészet születésével és együtt fejlődött vele. Már ekkor úgy épült, hogy ez legyen a Világ Legszebb Kávéháza.
A kávéház 130. évfordulójára egy új, különleges tortával készült: a sárgabarack és csokoládé ízek kombinációjából összeállított alkotás egy teljes éven át elérhető lesz a vendégek számára.
A New Yorkban naponta 2500-3000 vendéget szolgálnak ki, ez évente 1 millió feletti vendégszámot jelent. Ez a nem mindennapi kihívás hatalmas szervezettséget kíván. Az Eventrend Group kötelékébe tartozó, a New York Café üzemeltetését végző CER Kft. csapata elkötelezett abban, hogy a legnagyobb professzionalizmussal lássa el ezt a büszkeségre okot adó feladatot.
A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen, amikor a Ucityguides.com a világ legszebb kávéházának választotta.
Ezt követően a kávéház minden emblematikus útikönyvbe bekerült, ami a professzionális üzemeltetéssel, a showszerű programokkal és a nagy volumen ellenére is magas színvonalú vendéglátással együtt nagyban hozzájárul az azóta is növekvő sikerekhez.
Az üzemeltetők egyik ötlete kifejezetten segített a nemzetközi hírnév eléréséhez. Aki túrista ide olyan térképpel betért, melyen szerepelt a Kávéház, kapott egy képeslapot, olyan régimódi cikcakkos szélű réznyomatosat, mint amit a századfordulón lehetett kapni. Emellett elkezdték a busszal érkezőknek is adni: megkérték, írják meg a vendégek a levelet, a kávéház pedig elpostázta az általuk megadott címre valahová a nagyvilágba. Ki kapott mostanság képeslapot? Ugye, hogy senki!? Hát Ők meg hetente adtak fel már kezdetekkor sok százat, egy év múlva meg több ezret! Úgy jöttek a vendégek, hogy „kaptam innen képeslapot, én is írhatnék a barátomnak?”
Ma joggal mondhatjuk, hogy a New York Café, a Világ Legszebb Kávéháza kihagyhatatlan látnivalója Budapestnek, és az egyik legkeresettebb látványosság.
Építészeti csoda
Az épület homlokzatán és belső tereiben a neobarokk és neoreneszánsz elemek keverednek. A díszes szobrok és freskók a biztosítótársaság szimbolikáját jelenítik meg, míg az enteriőr grandiózus kialakítása az akkori építészet és művészet csúcsát képviseli. A mennyezeti freskók és a bronz díszítőelemek különleges hangulatot kölcsönöznek a kávéháznak, amely méltó módon őrzi Budapest történelmi kávéházi kultúrájának örökségét.
Szóljon hozzá