Az Amerikából származó kávékra általában fényes, és közepes testesség jellemző, amelyhez kiegyensúlyozott, és tiszta utóíz párosul.
Az amerikai kávék jellegzetesen édeskés zamatúak, és gyakran bírnak ragyogó, ropogós, és igen kellemes savassággal, ami akár fűszeres is lehet.
Kiegyensúlyozott, megbízhatóan magas színvonalú, és ínycsiklandozó kávék!
Az amerikai kávék ugyanakkor a jól kiegyensúlyozott ízvilágukról, és következetes minőségükről is híresek. Ám nem szabad azt hinni, hogy az Amerikából származó kávék ugyanolyanok, hiszen mind-mind egyedi, és jellegzetes. Például, a bolíviai kávék aromája alma, és paprikás jegyekkel bír, és néha a pörkölés enyhe csokoládés zamattal ruházza fel.
A Costa Rica Monte Cristol kávé a ragyogó testességéről, és az édességéről nevezetes, valamint az áfonyás, és vajas jegyű utóízéről. A Guatemala Antigua kávé viszonylag telt testességű az amerikai kávékhoz képest. A gazdag, és fűszeres, és néha már-már bársonyos zamata tette híressé.
Panamából, és Peruból származó kávék – csodás aromákkal!
Egy másik remek kávé Amerikából a Panama Geisha kávé. Hosszúkás kávécseresznyéinek köszönhetően fényes testességgel, ragyogó savassággal, és jázmin-szerű aromával bír. A magasan termő Peru Chanchamayo kávé lágy, és édes, közepes testességű, és ragyogó savasságú. Rövidesen folytatjuk…
Szóljon hozzá