Ma reggel 9 órakor ismét kinyitott a Gundel! Másfél év szünet után megújult belső kialakítással, ám az eredeti küldetéssel, receptekkel és legendás vendégszeretettel indult újra Magyarország egyetlen hungarikum étterme!
2012.12. 08. Budapest – A Gundel mától ismét mindenkié!
Ez volt az eredeti küldetés és ehhez tért vissza az új üzemeltető, az Eventrend Group. A Gundel mostantól kávéház és étterem egyben, ahová már reggel 9 órától be lehet ülni egy kávéra, egy reggelire, egy jó beszélgetésre vagy egy üzleti tárgyalásra, napszaktól függetlenül. Emellett a karzaton megtalálható az éttermi kínálat vacsoraidőben, klasszikus szervizzel, a híres Gundel kínálattal, Zsolnay porcelánon és ezüst evőeszközökkel, főúri terítéssel szervírozva.
A Gundel étlapjának gerincét már 80 éve megírták, ezekre épül a kínálat, amelynek központi eleme a Nemzeti11, vagyis a tizenegy ikonikus Gundel fogás.
Ahogy Gundel Károly is a legképzettebb szakemberekkel népesítette be a konyhát, akik nem kívántak túlnőni a Gundel hírnevén, úgy az Eventrend Group is arra törekszik, hogy a Gundel séfje méltó módon tudja képviselni a Gundel örökséget. Ezért esett a választás Moldován Viktorra, aki a klasszikus magyar konyha nagy rajongója, egy nagy tudású fiatal séf, aki Japánban 14 évig vitt magyaros konyhát és közben elsajátította a nagyon következetes és precíz japán munkakultúrát, munkaszervezést.
Moldován Viktor munkáját Wolf András, mint az Eventrend Group egyik corporate séfje segíti, valójában ketten vezetik a konyhai csapatot. Az ő munkájukat támogatja Kovács János chef és Dudok Györgyné pastry chef.
A zenés hangulatról – a világon egyedülálló módon – női cigányzenekar gondoskodik,
akik egy kisasszonykocsiról muzsikálnak óránként negyed órát, a fennmaradó időben pedig élő zongorazene szolgáltat kellemes dallamokat a Gundel-élmény megéléséhez.
Minden beltéri asztalt egy-egy híres Gundel vendégnek, vagy Gundel örökösnek dedikálnak, azon sok száz közszereplő, ismert sztár, politikus, művész közül, akik az elmúlt 100 évben meglátogatták a Gundelt. Így kapott asztalt II. Erzsébet, Antonio Banderas, Angelina Jolie, Larry Hagman, Latinovits Zoltán vagy Arnold Schwarzenegger.
Az árakban is visszatértek az eredeti koncepcióhoz:
Gundel Károly anno úgy fogalmazott, hogy „nem vagyunk olcsójánosok”, a vendéglő valóban kicsit drágább volt, mint a hétköznapi éttermek, de olcsóbb, mint a szállodai társai. A jelenben ugyanez érhető tetten: a kávéházban reggeli ételek már 2000 Ft-tól, főételek 4000 Ft-tól, nagy klasszikus Gundel desszertek 2000 Ft-tól érhetők el. Az éttermi részben vacsoraidőben az étlapról szabadon válogatva, de csak 3 vagy 4 fogásos menüket lehet rendelni, a 3 fogás 12.300 Ft, a 4 fogás 14.400 forintba kerül, amelyhez Zsolnay porcelán, ezüst evőeszköz, damaszt terítés dukál.
2021 májusában az Eventrend Group vette át a világhírű Gundel és a Bagolyvár étterem üzemeltetését. Az erről szóló szerződést 2021 január végén írta alá a tulajdonos Danubius Hotels képviselőivel.
A Gundel az Eventrend Group szerint egy nemzeti ügy, egy világhírű családi márka.
A következő évtizedekben a cégcsoport szeretné ezt az örökséget megőrizni, tovább építeni, gazdagítani, minél több magyar és külföldi vendég számára megmutatni. Cél, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető, hanem sokaknak okozzon örömteli pillanatokat. A Gundel intézményét a következő évtizedekben az Eventrend Group felelőssége lesz megőrizni, csiszolni és megtartani nemzeti büszkeségként, úgy ápolni a Gundel örökséget, hogy közben a vendégek modern elvárásai is megkapják a megfelelő tiszteletet.
Az idén 28 éves Eventrend Group a hazai vendéglátás, rendezvényszervezés és hotel üzemeltetés egyik meghatározó szereplője, tevékenysége több mint harminc különböző projektet ölel fel.
A cégcsoport pénzügyi és szakmai befektetők által létrehozott ingatlan-beruházások hatékony és jövedelmező hasznosítását végzi. Számos budapesti bakancslistás gasztro egységet üzemeltet, köztük a New York Kávéházat, a Gundel étteremhez közeli Városliget Cafét, a Spoon Hajót, Főőrség Kávéházat a budai várban, a Centrál kávéházat, a Fakanál Éttermet a Nagyvásárcsarnokban vagy a Kossuth téri Séf Asztalát.
Az Eventrend Group portfoliójába tartozik öt vidéki hotel, számos nagy rendezvényhelyszín vendéglátása, mint a Papp László Aréna, Groupama Aréna vagy a MÜPA. A cégcsoport folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, attrakciókat, amelyekkel megvalósíthatja küldetését: olyan pillanatok megteremtését, amelyekkel emlékezetesebbé, gazdagabbá, boldogabbá teszik vendégeik, partnereik életét.
A Gundel visszatér a magyar vendéglátás színterére
Elérhetőség:
https://www.facebook.com/gundelrestaurant
10 dolog a Gundelről, amit talán még nem tudtál
Szóljon hozzá