
Giulia étterem (Budapest, Retek utca) – új Séf és új étlap!

Profi stílusában a venezuelai és latin ízek merész használata keveredik a nemzetközi (jelen esetben elsősorban olasz) konyhával: séfként a magyar közönséget előszeretettel szólítja meg friss, karakteres fogásokkal, amelyeket ötvöző jellegű kreativitás jellemez.
Őszi–téli menü – ikonikus alapanyagok, újragondolt klasszikusok
Armando 2025. októberének végén állította össze a Giulia megújult ősz–téli étlapját. A kínálat kulcselemei az évszakra hangolt, ikonikus olasz alapanyagok – mediterrán fűszerek és minőségi tészták, sajtok – bátor, mai ízvilággal való kombinációja.
Bár az étlap – mint koncepció – szokatlanul tömör, ez egyáltalán nem válik a hátrányává.
Az étlapot többnyire különféle antipasti (előételek) alkotják, ezeket két–két primi (tésztás előétel) és secondi (főétel), végül pedig három desszert zárja. Az étlapon így egyszerre jelennek meg a laza, megosztható fogások és a hagyományos olasz főételek.
Az új menü célja a kortárs, játékos értelmezés: a vendégek visszajelzései szerint az ízek gazdagok, és szinte minden új fogást nagy elismeréssel fogadtak.
Vendégélmények és értékelések
A látogatók értékelései összességében igen kedvezőek. A DiningCity portálon 33 vendég átlagosan 4,6 pontra értékelte a Giuliát, különösen a hangulatra (4,7) és a kiszolgálásra (4,7) adtak magas pontszámot.Többek szerint a hely „elképzelhetetlenül hangulatos”, a személyzet figyelmes és közvetlen, az ételek pedig frissen, gondosan készülnek. Az egyik visszajelzőjük így fogalmazott – szó szerint idézve –:
Minden elismerésem, a benti rész elképesztően hangulatos, a személyzet kedves, az ételek finomak. Mindenkinek ajánlom!
Egy másik vendég kiemelte a részletes bor- és koktélpárosítást is; például dicsérte a Sorrentói citromtortát és a rizottót, továbbá a felszolgálók gondosságát is – „10/10” minősítést adva a kiszolgálásra (diningcity.hu). Persze akadtak kritikák is: néhányan a hely hőmérsékletét vagy kisebb logisztikai csúszásokat jeleztek, de több értékelő is megjegyezte, hogy összességében az élmény finom ételek és autentikus hangulat jegyében telt el.
Hangulat, belső tér, kiszolgálás, étkezési élmény
A Giulia hangulatát a vendégek és a gasztro-szakírók is a „dolce vita” jegyében írják le.
A Street Kitchen szerint például – idézőjelben – „nagy adag házi tészták, árnyas fák és laza, olaszos hangulat” jellemzik az éttermet. Valóban, a kerthelyiség fővonala egy mediterrán nyári színtérre emlékeztet: idős gesztenyefák alatt sárga csíkos napernyők, fa padló és függőlámpák biztosítják a hangulatos környezetet, bár idén talán néhány nap állhat már csak rendelkezésünkre élvezni is ezt.
A Giulia weboldalán is azt hangsúlyozzák, hogy tematikus estek, gondosan válogatott zenei programok, mesterien megálmodott koktélok és újhullámos olasz fogások teszik felejthetetlenné az élményt.
Ennek megfelelően a zenei aláfestés és a belső design is olaszos: dizájnos, mégis barátságos, megfér benne egy század közepi olasz disco-klubból és egy budai kertvendéglőből is merített stíluselem. DiningCity-vendégek külön kiemelték, hogy az autentikus olasz hangulat és a stílusos belsőterek gyakran gondtalan időtöltést kínálnak itt.















