27 meglepő érdekesség a kávéról, ami talán feldobja a napod

Tovább

Budapest Desszertje a Szamos Marcipán konyhájáról

Tovább

AFFOGATO – édesség kávéból seperc alatt

Tovább

Az eszpresszógépet Angelo Moriondo találta ki

Tovább

Kávéház Magazin

  • Gasztro
    • Bor
    • Étterem
    • Kávé
    • Kávézó
  • Ajánló
    • Film
    • Könyv
    • Vers
    • Novella
    • Színház
  • Utazás
  • Kávéhírek
    • Nő
    • Férfi
  • Design
  • Divat
  • Tech
  • Home
  • Receptek
  • Katalógus
  • Bejelentkezés
Home A csésze kávéhoz dukál a terefere

A csésze kávéhoz dukál a terefere. Julius Meinl nemzetközi felmérés.

A csésze kávéhoz dukál a terefere

A csésze kávéhoz dukál a terefere – állapította meg egy 4000 részvevős nemzetközi felmérés. Készült az osztrák Julius Meinl cég megbízásából idén tavasszal a szűnőfélben lévő vírusveszély közepette.

A vizsgálódás tárgya tavaly márciustól számított egy év távlatában az volt, hogy a kávékedvelők hogyan vélekednek a korlátozások miatt a kedvtelésükről. Kétharmaduk hiányérzetről számolt be.

A OnePoll közvélemény szonda felnőtteket kérdezett meg London, Bécs, Milánó és Bukarest lakosai körében, a vizsgálódás spektrumát igyekeztek minél szélesebbre nyitni. A véleményeket a statisztikai összevethetőség végett rögzítették és érdekes eredméynek jöttek ki.

Kiderült, hogy a vizsgált periódusban a 4000 megkérdezett emlékezete szerint vagy 13 milliárd elveszett olyan perc múlt el, amit a panel résztvevői a kávézás veszteséglistáján tartanak számon. Több mint 80%-uk úgy nyilatkozott, hogy a beszélgetés ismerőssel/baráttal vagy alkalmi beszélgetőpartnerrel/idegennel a közérzetük javulásához hozzá segít.

A londoni résztvevők több, mint 6 milliónyi alkalmat szalasztottak el

új találkozások elvesztésével, míg a bécsiek két és fél millió ilyen alkalmat tartanak számon. Meglepő módon az olaszoknál alig több, mint 2 millió alkalmat regisztráltak. Pedig az olaszokról azt tartják hogy nyitott, bőbeszédű nép.

A tanulmány a COVID-19 járványnak tudja be, hogy a résztvevők egyharmada lett a hajlamában nagyobb mértékben nyitott, hogy ismeretlenre ráköszönjön, mint az azt megelőző időszakban.

Alig egyötöde nyilatkozott úgy, hogy ismeretlennel kevésbé érezne hajlandóságot összetalálkozni, aminek fő oka a bizalomhiány, a stressz és a félelem a vírustól. Tizedük volt olyan állásponton, hogy nagyon sokkal lett nyitottabb: megnőtt a vírus által generált, embertársai iránt érzett összetartozás.

A brit főváros megkérdezettjeinek a fele volt ’nyitottabb’ érzületű, további ötöde ’jóval nyitottabb’ a korábbi időszakhoz képest. Itt is igaz az alig tizedükre jellemző megnövekedett elzárkózási hajlam.

A kutatási anyagból kiderült, hogy résztvevők ötöde számára a legvalószínűbb új beszélgetést indító hely egy kávézó lenne.

A leszűrt tapasztalatokból kiindulva a Julius Meinl vezetése 2021. június elsejével ’Say Hello’ néven kampányt indít. Cél a nyitottság növelése, némi ösztönzéssel. Kávézókra, szállodákra és éttermekre kiterjesztve segítő kezdeményezésük a járvány utáni helyzetre épít és egyszerű receptet kínál.

Vegyen mindenki egy kávéitalt

a kampányban részvevő vendéglátó ipari egységben, és kap mellé egy ajándék bónt egy másik csésze kávéra, amit valakinek továbbadhat a ’Say Hello’ kezdeményezés keretében. A megajándékozott lehet barát, rokon vagy teljesen ismeretlen is. Gyakorlatilag bárki kávékedvelő. Számítva a ’jótét lélek’ effektusra, ezzel a lehetőséggel vadonatúj ismeretségek is szövődhetnek.

Az akció július legvégéig tart és a Julius Meinl a piaci viselkedés terén új tapasztalatokra számít. Egyúttal népszerűsíti a kedvelt italt és a harmadik hullám után hozzájárul az ipar magára találásához.

Lipoti Pekseg es Kavezo Ujpesten A csésze kávéhoz dukál a terefere – állapította meg egy 4000 részvevős nemzetközi felmérés. Készült az osztrák Julius Meinl cég megbízásából
Julius Meinl 1862 Premium kavedaralo A csésze kávéhoz dukál a terefere – állapította meg egy 4000 részvevős nemzetközi felmérés. Készült az osztrák Julius Meinl cég megbízásából

A magyar nincs könnyű helyzetben, hazánkat a Julius Meinl üzemeltetésű kávézók nagy ívben kerülik. Julius Meinl felszerelés egy helyen biztosan van. A hely ma is üzemel, de kétséges a csésze kávéhoz járó bón. Ilyen irányú esélye talán változik olyan valakinek, aki ezt a cikket a helyszínen bemutatja nekik…

www.juliusmeinl.com

A csésze kávéhoz dukál a terefere

máj 25, 2021Zacc

Be kell jelentkeznie a hozzászóláshoz - Bejelentkezés

Zacc
4 éve Kávé
Keresés
Frissen a Kávéhoz!
Miért érdemes csúszásgátló papírt használni a logisztikában?
Miért érdemes csúszásgátló papírt használni a logisztikában?

A szállítás során gyakran előfordulhat, hogy a raklapokon lévő áruk elmozdulnak vagy megsérülnek, és néha még felborulnak.

Hogyan fejleszti az elmét a mahjong?
Hogyan fejleszti az elmét a mahjong?

A mahjong egy különleges társasjáték, ami igazi szellemi kihívást jelent világszerte, különösen ott, ahonnan származik, Ázsiában. Olyan ez a játék, mint egy titkos recept: a látszólag egyszerű szabályok mögött valójában mély stratégiai gondolkodás rejtőzik.

Vivina’s Café: Amikor a specialty kávé csúcsára ér
Vivina’s Café: Amikor a specialty kávé csúcsára ér

Budapest lüktető belvárosa gyakran az állandó rohanás és a zaj szinonimája. Azonban az Egyetem Tértől mindössze egy perc, a Szerb utca csendjében húzódik meg egy hely, amely tökéletes kontrasztot kínál a nagyvárosi ritmussal szemben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti rendszerességgel küldjük vasárnaponként a friss cikkeink összefoglalóját. Természetesen bármikor le lehet róla iratkozni.

Amíg a feliratkozott állapot tart, addig minden hírlevél olvasónk fiókja részt vesz a havi nyereményjátékunkon, melyen minden hónapban más és más nyereményt sorsolunk ki. Mi is utáljuk a kéretlen leveleket, így olyat biztosan nem küldünk.

Monterosa - A zseniális kávé otthonra!

Címke
KávéKönyvKönyvajánlóKönyvismertetőFilmKönyvbemutatóVendégcikkKávéházKávézásKarácsonyBorFesztiválKoffeinArabicaKávéfőzőKávézóTeaReceptEgészségBudapestEszpresszóKrimiGasztroÉtteremKávébabKonyhaFejhallgatóCsokoládéRobustaPhilipsZaccNyerskávéKávézaccBaristaCappuccinoNespressoCold BrewCibetEspressoKávécseresznyeKávégépKávétermesztésSpecialty kávéKávébárPörkölés
Kávézóláncok
Cafe Frei
California Coffee Company
Coffeeshop CompanyCosta Coffee
Eco CafeMcCafé
StarbucksTchibo

Transzfer vagy Privát Transzfer, Reptéri transzfer, Személyszállítás

Kik is vagyunk? Röviden:

A Kávéház Magazin egy online kulturális és életmód magazin, mely teret ad profi publicisták mellett külsős kreatív íróknak is. Ha szívesen jelentetne meg oldalainkon saját tartalmat, vegye fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot.

Kategória:
  • Ajánló (320)
    • Film (101)
    • Könyv (171)
    • Novella (11)
    • Színház (21)
    • Vers (3)
  • Design (91)
  • Divat (33)
  • Egyéb (170)
  • Esemény (149)
  • Férfi (23)
  • Gasztro (435)
    • Bor (15)
    • Étterem (21)
    • Kávé (230)
    • Kávézó (30)
    • Sör, Sörfőzde (9)
  • Kávéhírek (47)
  • Lazulós (139)
  • Nő (21)
  • Tech (250)
  • Utazás (50)
Oldalak:
  • „Hírlevél olvasónk vagy? Ezt nyerheted!” kampány játékszabálya
  • Adatvédelem
  • Állásajánlat
  • Bejelentkezés
  • Elfelejtett jelszó
  • Felhasználási Feltételek
  • Hírlevél
  • Impresszum
  • Jelszó visszaállítás
  • Kapcsolatfelvétel
  • Kávézó regisztráció
  • Kijelentkezés
  • Médiaajánlat
  • Nyereményjáték
  • Önkéntesség
  • Regisztráció
  • Rólunk
  • Szerzői jogok
Cikkek napi bontásban:
2025. november
hKscpsv
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« okt    
2025 © Kávéház Magazin | XI. évfolyam. | Minden jog fenntartva | Ma se hagyjon ki minket, ha kicsit leül olvasni egy kávé mellé!
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.