27 meglepő érdekesség a kávéról, ami talán feldobja a napod

Tovább

Budapest Desszertje a Szamos Marcipán konyhájáról

Tovább

AFFOGATO – édesség kávéból seperc alatt

Tovább

Az eszpresszógépet Angelo Moriondo találta ki

Tovább

Kávéház Magazin

  • Gasztro
    • Bor
    • Étterem
    • Kávé
    • Kávézó
  • Ajánló
    • Film
    • Könyv
    • Vers
    • Novella
    • Színház
  • Utazás
  • Kávéhírek
    • Nő
    • Férfi
  • Design
  • Divat
  • Tech
  • Home
  • Receptek
  • Katalógus
  • Bejelentkezés
Home MARCO ColdBRU hidegen készülő kávé

MARCO ColdBRU hidegen készülő kávé. hideg újdonság és kényelem.

MARCO ColdBRU hidegen készülő kávé

A MARCO ColdBRU hidegen készülő kávé berendezés az írországi innovatív gyártó legújabb terméke.

Annak ellenére, hogy a ilyen ital elkészítése körülményesebb és nem hétköznapi eszközöket igényel az előállítása, egyre népszerűbb a koffeinbevitelnek ez a formája.

Miért is körülményesebb az ilyen kávéital kinyerése?

Mindenek előtt a hidegen készülő kávéitalhoz kiemelten fontos a pörköltkávé darálmány milyensége. A jóval finomabbra darált kávét igénylő, kis mennyiségre összetömörített és rajta keresztül túlnyomással átpréselt (akár 93 oC hőmérsékletű) forróvíz az eszpresszókávéhoz kell.

Szemben a durvább darálmányt megkövetelő hidegen – a fogalmi zavaros ’cold brew’ néven – készülő csepegtetéses elvű tárgyi itallal. Hozzá hideg víz a vízcsapból könnyen nyerhető, és viszonylag sok kell belőle. Viszont a darálmány megkövetelte mennyiség szembeötlően sokszorosa az eszpresszó kávé igényének.

Vegyünk egy régi példát, Illy Ferencz úr vagy kilencven éve meghatározta az eszpresszó ital lényegét:

88o-93oC hőmérsékletű forróvízsugár 9at vagy magasabb nyomással haladjon át 7g pogácsaszerűen betömörített daráltkávé rétegen. Helyesen készítve egy 3 centiliternyi koncentrált folyadékot kapunk érzékszerveink örömére.

A MARCO ColdBRU hidegen készülő kávé más úton jár.

A termékfotón két nagy bödön/fazék egyik a másikára felhelyezve nagy befogadó képességet sejtet. A gyártó javallata szerint egy adaghoz 80 deka darált kávé + max 5 liter víz kell. Ez már ipari léptékű ’beáztatás’. 6 lépésben készül a teljes mennyiség, az első lépés fele vízmennyiséget igényel, a többi +5 lépcsőben „lúgoz”.

A többit elvégzi nekünk a gravitáció.

Az alaprecept és a keletkező több liter szobahőmérsékletű (!) kávéital egy egész kávézó napi szükségletét fedezi.  Ha ez nem bizonyul elegendőnek, kell mellé rakni egy plusz ColdBRU egységet…. A mennyiségi igény mellett az elkészítés során számot kell vetni egy másik visszatartó erővel. Ez az időtényező: ≈ 2-3 óra.

Az eszpresszó ital sokszor egyetlen gombnyomással előállítható. Verhetetlen ebben az E.S.E. – Easy Serve Espresso – kávépárna pod gyárilag előre darálva + préselve, ezt szintén az Illy cég találta ki a hatvanas években.

A MARCO ColdBRU kávéhoz hozzá kell készülődni.

MARCO ColdBRU hideg kave A MARCO ColdBRU hidegen készülő kávé berendezés az írországi innovatív gyártó legújabb terméke.

Betárazni a rengeteg kávét éa ha tetszik ha nem, egy kicsit tömöríteni is kell [magyarul tamperolni] meg a vizet is bele kell juttatni. A MARCO ColdBRU hidegen készülő kávét előállító berendezés rejtett módon a falra tapadó tányér mögötti vízrendszer bekötését és áramellátást is kikövetel magának. Persze lehet vödörből is feltölteni, de villany akkor is kell hozzá. Ha másért nem, a vezérléséhez ami sokra képes. Készít saját recept szerint italt is.

Az időfaktor okán nem azonnal kapunk kávéitalt.      

Egy kávézóban ez nem is gond, a napi nyitáshoz elő kell készülni számos más módon is. Nemcsak kávédarával. Összevetve más gyártó termékeivel, a MARCO megoldása 30%-kal több kávét ígér adott mennyiségű darált kávé betárazását tekintve.  A kinyert italnak a kávékoncentrációját (gyárilag közölt adat) ezzel párhuzamosan 14%-kal is nagyobbnak tartja a konkurencia hasonló termékeivel összevetve.

Fura, lehet, hogy a gravitáció náluk másképp műxik?

Az biztos, hogy a szokásos eldobható papírfilter helyett fémszűrőt használnak, szerintük ettől jobb minden. Akinek van módja rá, kóstolja meg a MARCO ColdBRU hidegen készülő kávét előállító cucc termékét.  Mivel ez alapvetően nem-otthoni mennyiségű ital előállítására fazonírozott készülék, a gyártó szívesen ajánlja a hozzá tartozó adagoló automata készüléket. Onnantól egy gombnyomásra lehet inni a kávézóban ColdBRU által előállított, hidegen készülő kávét. Persze a megfelelő folyadék hőmérsékletről /= hűtésről/ is gondoskodni kell. Nyári forróságban nem sokan rajonganak egy langymelegen felszolgált, amúgy hidegen készülő kávé italért.

www.marcobeveragesystems.com

MARCO ColdBRU hidegen készülő kávé

(kézikönyv)

márc 9, 2023Zacc

Be kell jelentkeznie a hozzászóláshoz - Bejelentkezés

Zacc
2 éve KávéCold Brew, Kávé, Koffein
Keresés
Frissen a Kávéhoz!
Hogyan fonódik össze az énidő és a kávé?
Hogyan fonódik össze az énidő és a kávé?

Heti 161 percet, vagyis évente közel öt és fél napot töltenek kávézással (énidő) a magyarok.

A kávé világnapja – mit jelent Magyarország számára?
A kávé világnapja – mit jelent Magyarország számára?

A kávé világnapját (szept. 29.) Magyarországon évek óta A Kávé Napja nevű rendezvénnyel ünneplik.

Markus Brun és a GOTA Coffee Experts
Markus Brun és a GOTA Coffee Experts

2025 szeptember 22‑én a Budapest Coffee Week rendezvénysorozat keretében megtartott Coffee Talk eseményre a GOTA Coffee Experts osztrák alapító‑tulajdonosa, Markus Brun látogatott el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti rendszerességgel küldjük vasárnaponként a friss cikkeink összefoglalóját. Természetesen bármikor le lehet róla iratkozni.

Amíg a feliratkozott állapot tart, addig minden hírlevél olvasónk fiókja részt vesz a havi nyereményjátékunkon, melyen minden hónapban más és más nyereményt sorsolunk ki. Mi is utáljuk a kéretlen leveleket, így olyat biztosan nem küldünk.

Monterosa - A zseniális kávé otthonra!

Címke
KávéKönyvKönyvajánlóKönyvismertetőFilmKönyvbemutatóVendégcikkKávéházKávézásKarácsonyBorFesztiválKoffeinArabicaKávéfőzőKávézóTeaReceptEgészségBudapestEszpresszóKrimiGasztroÉtteremKávébabKonyhaFejhallgatóCsokoládéRobustaPhilipsZaccNyerskávéKávézaccBaristaCappuccinoNespressoCold BrewCibetEspressoKávécseresznyeKávégépKávétermesztésSpecialty kávéKávébárPörkölés
Kávézóláncok
Cafe Frei
California Coffee Company
Coffeeshop CompanyCosta Coffee
Eco CafeMcCafé
StarbucksTchibo
Szóljon hozzá
  • Kávéház Magazin - A jó Tiramisu receptje
  • GamesOnline - Kanada, ahogy még nem ismered
  • Letoltes.Info - Star Wars VII – Az ébredő Erő
  • Kávéház Magazin ☕ - A bor érlelése
  • tr2011 - A bor érlelése

Akril Üveghatású Falpanel - CVN Front

Transzfer vagy Privát Transzfer, Reptéri transzfer, Személyszállítás

Kik is vagyunk? Röviden:

A Kávéház Magazin egy online kulturális és életmód magazin, mely teret ad profi publicisták mellett külsős kreatív íróknak is. Ha szívesen jelentetne meg oldalainkon saját tartalmat, vegye fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot.

Kategória:
  • Ajánló (319)
    • Film (100)
    • Könyv (171)
    • Novella (11)
    • Színház (21)
    • Vers (3)
  • Design (91)
  • Divat (33)
  • Egyéb (167)
  • Esemény (148)
  • Férfi (23)
  • Gasztro (433)
    • Bor (15)
    • Étterem (20)
    • Kávé (230)
    • Kávézó (29)
    • Sör, Sörfőzde (9)
  • Kávéhírek (47)
  • Lazulós (138)
  • Nő (21)
  • Tech (249)
  • Utazás (50)
Oldalak:
  • „Hírlevél olvasónk vagy? Ezt nyerheted!” kampány játékszabálya
  • Adatvédelem
  • Állásajánlat
  • Bejelentkezés
  • Elfelejtett jelszó
  • Felhasználási Feltételek
  • Hírlevél
  • Impresszum
  • Jelszó visszaállítás
  • Kapcsolatfelvétel
  • Kávézó regisztráció
  • Kijelentkezés
  • Médiaajánlat
  • Nyereményjáték
  • Önkéntesség
  • Regisztráció
  • Rólunk
  • Szerzői jogok
Cikkek napi bontásban:
2025. szeptember
hKscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« aug    
2024 © Kávéház Magazin | X. évfolyam. | Minden jog fenntartva | Ma se hagyjon ki minket, ha kicsit leül olvasni egy kávé mellé!
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.