A Cappuccino - mely gyakorlatilag a klasszikus tejeskávé - egy rész kávéból, egy rész felgőzölt tejből és egy rész tejhabból készül.
Öntse a tejet egy gőzölésre alkalmas edénybe (lehetőleg fém edénybe) és gőzölje addig, amíg a tej felszínén hab nem képződik. Ha nincs gőzölő rész a kávéfőzőjén, akkor használjon elektromos keverőt előzőleg felmelegített tejjel.
Főzzön egy csésze presszó kávét és töltse körülbelül 1,5 dl méretű csészébe/pohárba. Öntse a felgőzölt/felkevert tejet a kávéra úgy, hogy egy kanállal a tejhabot visszatartja, majd a habot a végén a kávé tetejére kanalazza. Díszítésnek használja a fahéjt vagy a kakaóport és szervírozható.
A megadott hozzávalók egy csésze Cappuccino elkészítésére elegendők
Szóljon hozzá