27 meglepő érdekesség a kávéról, ami talán feldobja a napod

Tovább

Budapest Desszertje a Szamos Marcipán konyhájáról

Tovább

AFFOGATO – édesség kávéból seperc alatt

Tovább

Az eszpresszógépet Angelo Moriondo találta ki

Tovább

Kávéház Magazin

  • Gasztro
    • Bor
    • Étterem
    • Kávé
    • Kávézó
  • Ajánló
    • Film
    • Könyv
    • Vers
    • Novella
    • Színház
  • Utazás
  • Kávéhírek
    • Nő
    • Férfi
  • Design
  • Divat
  • Tech
  • Home
  • Receptek
  • Katalógus
  • Bejelentkezés
Home Nem csak a habos sütemény lehet fenséges!

Nem csak a habos sütemény lehet fenséges!

Nem csak a habos sütemény lehet fenséges!

A tejhab megannyi édesség, desszert és italremek elengedhetetlen része. Pontosabban sokan megpróbálták már nélkülözni, elhagyni, elfelejteni, de ezek a próbálkozások mindig kudarcba fulladtak.

Mert igen, kísérletezni lehet, de a helyzet az, hogy a tejhab semmilyen módon sem helyettesíthető, s az elfelejtése is hiú ábránd. Ám, aki eddig úgy gondolta, ez a mennyei finomság csak a kávézókban vagy a cukrászdákban készülhet el, azoknak van egy jó hírünk! Akár otthon is pillanatok alatt cicabajszot eredményező hab alkotható.

Mi a kemény, mégis ellenállhatatlanul lágy hab titka?

Természetesen a minőségi tejhabosító. Meg persze az alapanyag, mert arról nem érdemes megfeledkezni, hogy egyes tejtípusok, különösen az alternatív variációk, nem minden esetben habosíthatóak megfelelően, még a legmodernebb, legerőteljesebb technika közbenjárásával sem. Nagyjából ez az a két komponens, amiket a siker titkainak is tekinthetünk. Nyilván a mozdulatok sem mellékesek, de azt azért túlzás lenne állítani, hogy a habosítás szakértelmet követel. A tapasztalat nem árt, ez tény, viszont pillanatok alatt szerezhető kellő gyakorlat. Ezek után a kávézókat lepipáló végeredmény garantálható.

A tejhabosító azonban vitathatatlanul a folyamat lelke. Aki már próbálta olyan készülékkel megoldani a habosítást, ami nem rendelkezett éppen ideális paraméterekkel, tudja, a vállalkozás helyből sikertelenségnek van ítélve. Az egyik lényeges szempont a teljesítmény. Ha a habosító nem képes megfelelő gyorsasággal üzemelni, akkor a tejből legfeljebb egy furcsa, folyós állagú massza válhat, ami távolról sem nevezhető habnak, még a legnagyobb jóindulattal sem. Valószínűleg akik már teszteltek gyengébb eszközöket, belefutottak ebbe a kényelmetlen tapasztalatba.

A másik fontos tényező a minőségi szerkezet. Műanyagból is készülhet a berendezés, ha az a műanyag ellenálló, stramm és masszív. Ezek mind olyan tulajdonságok, amik nélkül elképzelhetetlen a hosszú távú helytállás.

Végül, de korántsem utolsó sorban az ergonomikus kialakítás is aranyat ér, mivel a mozdulatoknak is főszerep jut, márpedig a finom mozzanatok úgy jöhetnek létre, ha közben az eszközre nem kell ügyelni, ha az marokba fogva pontosan úgy áll, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Mihez és mire használható fel a tejhab?

Desszertek ellenállhatatlan részévé varázsolható. Mindenütt mennyeien teljesíthet, ahol eredendően tejszínhab szerepel a receptúrában. Az íz kicsit változik tőle, picit más, de kóstolásra érdemes, mert egyértelműen nem rosszabb, sőt. Különlegessé tehetőek a megszokott finomságok ezzel az egyszerű módszerrel.

Meg hát természetesen nem hagyhatjuk ki a kávéitalokat a felsorolásból. Mit érne egy jó tejhabos cappuccino tejhab nélkül? Vagy a café latte habmentesen milyen hatást keltene? A kávérajongók valószínűleg most bele is borzongtak ezekbe a képtelen felvetésekbe. A melange, a machiato épp úgy tejhabbal koronázható meg a legteljesebben, ahogy még számtalan kávéfajta. A tejből készült turmixok és egyéb szirupos italok is hálásak a habos hozzájárulásért.

aug 29, 2023Kávéház Magazin

Be kell jelentkeznie a hozzászóláshoz - Bejelentkezés

Kávéház Magazin

Megjelentetett cikkeink egyrészt lelkes publicisták írásai, akik örömmel alkotnak és mi örömmel segítünk népszerűsítésükben, másrészt - mint itt jobbra is - saját csapatunk különböző témakörökben írt rövid "szösszenetei".

2 éve GasztroTejhab, Tejhabosító
Keresés
Frissen a Kávéhoz!
Íme, Az Év Szaloncukra verseny 2025-ös győztesei!
Íme, Az Év Szaloncukra verseny 2025-ös győztesei!

Több mint 12.000 szem szaloncukor került megkóstolásra az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Év Szaloncukra versenyen

Miért fontos a türelem és a kitartás?
Miért fontos a türelem és a kitartás?

Az élet számos területén újra és újra beigazolódik, hogy a sikerhez vezető út ritkán egyenes. Legyen szó karrierről, tanulásról, párkapcsolatról vagy családalapításról, mindig szükség van két dologra, amelyek sokkal többet érnek az azonnali eredménynél: türelemre és kitartásra.

„RÓZSÁK HÁBORÚJA” – A modern párkapcsolati káosz brit humorral és két Oscar-díjas gigásszal
„Rózsák háborúja” – A modern párkapcsolati káosz brit humorral és két Oscar-díjas gigásszal

Vannak filmek, amelyeknek már a gondolata is felkapcsolja a kritikus lelki lámpását. Jay Roach közelgő alkotása, a „Rózsák háborúja”, amely december 3-án érkezik a Disney+-ra, pontosan ilyen mű.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti rendszerességgel küldjük vasárnaponként a friss cikkeink összefoglalóját. Természetesen bármikor le lehet róla iratkozni.

Amíg a feliratkozott állapot tart, addig minden hírlevél olvasónk fiókja részt vesz a havi nyereményjátékunkon, melyen minden hónapban más és más nyereményt sorsolunk ki. Mi is utáljuk a kéretlen leveleket, így olyat biztosan nem küldünk.

Monterosa - A zseniális kávé otthonra!

Címke
KávéKönyvKönyvajánlóKönyvismertetőFilmKönyvbemutatóVendégcikkKávéházKávézásKarácsonyBorFesztiválKoffeinArabicaKávéfőzőKávézóTeaReceptEgészségBudapestEszpresszóKrimiGasztroÉtteremKávébabKonyhaFejhallgatóCsokoládéRobustaPhilipsZaccNyerskávéKávézaccBaristaCappuccinoNespressoCold BrewCibetEspressoKávécseresznyeKávégépKávétermesztésSpecialty kávéKávébárPörkölés
Kávézóláncok
Cafe Frei
California Coffee Company
Coffeeshop CompanyCosta Coffee
Eco CafeMcCafé
StarbucksTchibo

Transzfer vagy Privát Transzfer, Reptéri transzfer, Személyszállítás

Kik is vagyunk? Röviden:

A Kávéház Magazin egy online kulturális és életmód magazin, mely teret ad profi publicisták mellett külsős kreatív íróknak is. Ha szívesen jelentetne meg oldalainkon saját tartalmat, vegye fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot.

Kategória:
  • Ajánló (321)
    • Film (102)
    • Könyv (171)
    • Novella (11)
    • Színház (21)
    • Vers (3)
  • Design (91)
  • Divat (33)
  • Egyéb (171)
  • Esemény (149)
  • Férfi (23)
  • Gasztro (436)
    • Bor (15)
    • Étterem (21)
    • Kávé (230)
    • Kávézó (30)
    • Sör, Sörfőzde (9)
  • Kávéhírek (47)
  • Lazulós (139)
  • Nő (21)
  • Tech (250)
  • Utazás (51)
Oldalak:
  • „Hírlevél olvasónk vagy? Ezt nyerheted!” kampány játékszabálya
  • Adatvédelem
  • Állásajánlat
  • Bejelentkezés
  • Elfelejtett jelszó
  • Felhasználási Feltételek
  • Hírlevél
  • Impresszum
  • Jelszó visszaállítás
  • Kapcsolatfelvétel
  • Kávézó regisztráció
  • Kijelentkezés
  • Médiaajánlat
  • Nyereményjáték
  • Önkéntesség
  • Regisztráció
  • Rólunk
  • Szerzői jogok
Cikkek napi bontásban:
2025. december
hKscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« nov    
2025 © Kávéház Magazin | XI. évfolyam. | Minden jog fenntartva | Ma se hagyjon ki minket, ha kicsit leül olvasni egy kávé mellé!
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.