Milyen izgalmas lenne, ha a kávézásodban is lehetne újévi fogadalmat tenni, nem? Újévi kávé fogadalom! Ha tetszik az ötlet, próbáld ki! Tégy ezentúl minden év elején újévi kávézási fogadalmat. Hogy ezt a játékot segítsük, itt van kapásból 5 ötlet támogatásul:
1. Minden évben próbálj ki valami újat.
Oké, hogy otthon van egy begyakorlott mozdulatsorod a megszokott kávéd elkészítésére, de írd most ezt felül valami újjal és tedd meg ezt minden év elején. Ha csak annyit is, hogy próbálj ki egy új pörkölést, vagy vegyél egy új darálót, amivel sokkal jobban be tudod állítani a darálás minőségét és őröld magadnak a kávébabot.
A megszokott kávézódban is rendelj valami újat. Lehet, hogy rátalálsz egy új ízre, vagy egy nagyobb bögre kávé esne jól ezentúl. Az ember ízlése változik. Tudd meg ezt is magadról a változásokkal.
2. Figyeld a koffein fogyasztásod
Ha több kávét iszol naponta 7-8 csészénél, akkor valószínűleg túl sok koffeint juttatsz a szervezetedbe. Ha az íze kedvéért iszod, esetleg próbálj meg néhányat koffeinmentes változatban fogyasztani. A szervezeted meg fogja köszönni Neked.
3. Tisztítsd meg a kávéfőződet. De nagyon.
Ezt persze többször kellene megtenni, mint évente, és gondoljuk, hogy tisztítod is, de a kávéfőzőn hajlamos megtapadni elszíneződés a kávé által, így néha a nagyon alapos tisztítás újjá varázsolja. Még jobban is működik tőle. Ha készen vagy, akár a kedvenc kávés bögréddel is folytathatod.
4. Szerezz be egy új bögrét évente
És ha már beszerzed, legyen valami jópofa benne, hogy emlékezz ezzel is később az adott évre. Ha összegyűlik néhány év esetleg mókás bögréje, ahogy majd végig nézel rajtuk, sok szép emléket az eszedbe juttathatnak az adott évekről. A most használt régi bögréket meg dobd ki, hacsak nem egy szép ajándék, de akkor is told hátra a polcon.
5. Nézd meg, milyen kávét veszel
Ezentúl nézd meg, hogy milyen kávét veszel, ki gyártotta. Próbálj fair trade kereskedelemben beszerzett kávét vásárolni. Figyelj arra, hogy legyen bio termesztésű. Nem olyan drágák, mint az ember gondolná és így támogatod a kistermelőt is. Ráadásul ezzel kapsz kitekintést is más termőterületekre és jellemző ízvilágokra. Még a kávéízlésed is fejlődik.
Szóljon hozzá