Az itt leírt puding receptek nagyon könnyen elkészíthetők, és fantasztikusan finomak. Ha megfőzöd Karácsonyra, nem csak, hogy extrém finom résztvevői lesznek az ünnepi menünek, de ráadásul roppant emlékezetessé teszik majd a vacsorát.
Jó étvágyat Karácsonykor ezekhez a pudingokhoz Neked, és a Szeretteidnek!
Karácsonyi Puding (1.)
A Karácsonyi Puding hozzávalói:
- 450 gramm mazsola,
- 450 gramm szeletelt alma,
- 450 gramm kenyérmorzsa,
- 450 gramm ribizli,
- 450 gramm megpucolt, és ledarált mogyoró,
- 230 gramm darált édes mandula,
- 30 gramm kesernyés mandula (szintén darált),
- 450 gramm cukor,
- 230 gramm vaj,
- 15 gramm fűszerkeverék,
- és 6 tojás.
Elkészítés:
Mosd meg, szemezd, és hámozd meg a gyümölcsöket, keverd össze a vajat a zsemlemorzsával, verd habosra a tojásokat, és keverd össze az összes hozzávalót. Ha úgy véled, a keverék túl száraz, nyugodtan adj hozzá egy kis tejet. Öntsd egy kivajazott formába a keveréket, és főzd (gőzöld) 3-4 óráig.
Karácsonyi Puding (2.)
A második Karácsonyi Puding hozzávalói:
- 340 gramm zsemlemorzsa,
- 230 gramm mazsola,
- 230 gramm mazsola,
- 230 gramm mandula,
- 350 gramm cukor,
- 90 gramm vaj,
- 70 gramm cukrozott gyümölcs,
- 8 tojás,
- 1 teáskanál fűszerkeverék,
- és egy csészényi almaszósz.
Elkészítés:
Keverd össze a vajat a zsemlemorzsával, mosd meg, hámozd meg a gyümölcsöket, darabold fel apróra a mazsolákkal együtt, daráld le a mandulát, verd fel a tojásokat, majd keverd össze ezeket a hozzávalókat. Végezetül add hozzá az almaszószt. Körülbelül 4 óráig kell főnie (gőzölődnie) a kivajazott formában, utána tejszínes öntettel szolgáld fel!
Karácsonyi Puding (3.)
A harmadik karácsonyi puding hozzávalói:
- 450 gramm mazsola, ribizli, datolya, szeletelt alma, és brazil dióbél,
- 230 gramm cukor, teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, búzaliszt, mandula, és vaj;
- 120 gramm vegyes gyümölcshéj, és
- 60 gramm fűszerkeverék,
- 6 tojás, és
- egy kevés tej.
Elkészítés:
Mosd meg, és szemezgesd le a ribizliket, és a datolyákat. Mosd meg, és kicsit hagyd ázni a mazsolákat. Darabold apróra a dióbelet, és a mandulát, és vágd apróra a gyümölcshéjakat. A vajat keverd össze a zsemlemorzsával. Ezután add hozzá a száraz hozzávalókat, majd a tojásokat. Önts hozzá annyi tejet, amennyit szükségesnek tartasz, majd keverd össze a keveréket egy fakanállal. Ha ezzel elkészültél, kend ki a formákat vajjal, és öntsd majdnem tele őket a pudinggal, majd körülbelül 4 óráig főzd (gőzöld).
Karácsonyi gyümölcs puding
A Karácsonyi gyümölcs puding hozzávalói:
- egy csészényi apróra vágott marhafaggyú,
- két csészényi finom szemcsés zsemlemorzsa,
- egy púpos csészényi cukor,
- egy csészényi mazsola,
- egy csészényi jól átmosott ribizli,
- egy csészényi darált, vagy felvagdalt mandula,
- egy fél csészényi citrom, vékonyra vágva, és
- egy teáskanálnyi só,
- pár szegfűszeg,
- két fahéj,
- fél reszelt szerecsendió, és
- 4 habosra vert tojás.
A karácsonyi gyümölcs puding elkészítése:
Keverj össze egy teáskanálnyi szódát egy evőkanálnyi meleg vízben. Egy nagy tálba tedd a habosra vert tojásokat, a cukrot, a fűszereket, a sót, és egy csészényi tejet. Kavard össze a gyümölcsökkel, a szerecsendióval, a zsemlemorzsával, és a faggyúval, majd a többi dologgal. A szódás vizet ezután öntsd bele, majd adj hozzá annyi lisztet, hogy jól összeálljon az anyag. Körülbelül 3-4 órát kell főnie. Bármilyen finom szósszal, és borral felszolgálhatod.
Karácsonyi szilvás puding
Hozzávalók:
- 2 csésze darált faggyú,
- 2 csésze zsemlemorzsa,
- 2 csésze liszt,
- 2 teáskanál sütőpor,
- 2 csésze cukor,
- 2 csésze mazsola,
- 2 csésze ribizli,
- egy csésze apróra vagdalt citrom,
- egy csésze apróra vagdalt füge,
- egy teáskanál apróra vagdalt narancshéj,
- egy teáskanál apróra vagdalt citromhéj,
- egy teáskanál őrölt fahéj,
- egy teáskanál darált gyömbér,
- negyed teáskanál őrölt szegfűszeg,
- negyed teáskanál őrölt mogyoró,
- negyed teáskanál szerecsendió,
- egy evőkanál só,
- egy csésze víz, vagy szilvalé, és
- egy csésze narancs, vagy másmilyen gyümölcslé.
A karácsonyi szilváspuding elkészítése:
Keverd össze az összes száraz hozzávalót, majd add hozzá a gyümölcsöket, és alaposan keverd össze. Ha úgy véled, nyugodtan tegyél az adott mennyiségnél több vizet. A kikent formákat háromnegyedig öntsd meg a keverékkel, és 2-3 órán keresztül főzd (gőzöld). Ezt a pudingot ajánlott már egy héttel az elfogyasztás előtt elkészíteni.
Szóljon hozzá