A múlt nyáron igen sok fesztiválon vetem részt. Szerencsére volt olyan, ami a minőség jegyében zajlott, pontosabban nem feltétlenül a szervezésre gondolok, hanem a kiállítók maguk felé támasztott igényességéről.
Volt olyan fesztivál, ahol – ki merem jelenteni – szinte minden ehetetlen volt. Volt olyan kiállító is, aki bár a hétköznapokban jóféle ételeket ad a vendégeinek, de fesztiválok idején mindezt lebutítja, de rendesen.
Az Oktoberfest Budapest nevű rendezvényen, amit a Műjégpályán szerveztek, volt egy kiállító, amit Befaló Bill-nek neveztek el. Bevallásuk szerint vendéglátósok, de itt debütáltak ezzel a verzióval először. Egy vasúti, vagy villamos kocsi alvázára építettek egy hatalmas és több részből álló sütő-füstölőt. Mindehhez cseresznyefát használnak. Az egész felépítmény zseniális és szemet gyönyörködtető.
A személyzet amolyan westernes ingben és kalapban fülig mosollyal szolgált ki. Volt itt marha és sertéshús is és annak mindenféle porcikái. Oldalas, lapocka, szegy, csülök, kacsa, apró vegyes hús a szendvicsbe. …. Az omlósság netovábbja párosult a kellemes füstös ízzel. Először megijedtem, hogy keserűre égették a húsokat, de a legkevésbé sem. De ekkor még nem konstatáltam, hogy az ételeket egy giga füstülőben fejezik be.
Annyira el voltam ragadtatva, hogy végre van egy igazán színvonalas gasztro kiállító a sok vacak között, hogy vagy tízszer gratuláltam nekik. Imádtam a húsokat, imádtam azt is, hogy nem életunt, hanem életvidám emberek szolgáltak ki. A kedvencem a képen látható fülig-mosoly hölgy volt.
Idén is lesz Oktoberfest Budapest – mint ahogy az alábbi linken is látható – és remélem, hogy újra találkozhatom a Befaló Bill csapatával!
https://kavehazmagazin.hu/esemeny/oktoberfest-budapest/
Végezetül még egy kép a megsütött-megfüstölt kínálatból:
Szóljon hozzá