Trend? Igen. A kávézás már régen nem csak arról szól, hogy megszerezzük a napi koffein adagunkat.
Az ausztrál baristák – hát ki más – folyamatosan kísérleteznek a kávébabokkal, így egyre több furcsa és csodálatos ízt, textúrát és ötletet láthatunk a helyi kávézókban. Ausztráliából kaptuk így a top 5 trendet is, amelyeket a következő évben várhatunk. lássuk, melyek ezek:
Hidegen csepegtetett kávé
Már biztos láttad megjelenni a kedvenc kávézóid menüin, és a hidegen csepegtetett kávé 2019-ben is trend maradhat. De mi is ez az új kávéfőzési technika, amelytől olyan különleges lesz az ital?
Nos, a „hidegen csepegtetés” egy olyan módszer, amelyben a lényeg, hogy a megőrölt kávébabot hideg vagy szobahőmérsékletű vízbe áztatod akár 24 órán keresztül. Ezzel nagyobb mértékű oxidáció létrehozása lehetséges, amitől az ital édesebb lesz és sokkal kevésbé savas és keresű, mint a normális jeges kávé.”
Nitro kávé
Jövőre a nitro kávé népszerűsége is jelentősen nőni fog, amely a hidegen csepegtetett kávé nitrogén gázzal infuzálva. Ugyanis ez az infúzió hatással van a kávé ízére és textúrájára is. A kapott végeredmény egy habos, bársonyos és gazdag textúra, mely egy kissé édesebb mint a normális jeges kávé.
Emellett van egy nagyon menő, teatrális eleme is a nitro kávénak, hiszen általában hermetizált hordóban tárolják, mielőtt felszolgálják. Legyen nálad a telefonod, fotózd le, hogy le ne maradj az egészről!
Instant keverékek
Akár hiszed akár nem az instant kávé népszerűsége is egyre csak nő a kávéimádók körében. Ahogyan nő a boltokban kapható keverékek minősége, úgy nő majd a kereslet is. Például nézd meg a Nescafe Gold-ot. Immár öt különböző fajta közül lehet választani, a simától egészen a sötét pörkölésű kávékig.
Chemex
A chemex egy ívelt szilárdüveg kávéfőző, papír szűrővel, amelyet általában filteres kávék készítéséhez használnak. Először az 1940-es évek körül jelent meg a kávé világában, dea következő évben várhatóan újra fog éledni népszerűsége.
A Chemex egy nagyon gyengéd kávéfőzési módszer, ahol a filterpapír nagyon megtisztítja a kávét, így az eredmény egy sima és citrusos ital.
Nem állati eredetű tej
A szója, a laktóz mentes vagy mandula tej is nagyon gyakori a legtöbb kávézóban, de az ausztrálok körében a többi nem tej alapú tejfajta népszerűsége és kereslete is nőni fog 2019-ben.
A makadámdió, kókusz, rizs, zab és kesudióból készült tejeknek egyre nagyobb a jelentősége a kávé világában. A kávézók egyre gyakrabban nyújtanak tejmentes opciókat is, amelyek felé a fogyasztók világszerte hajlanak igénybe is venni. Sokaknak jelentenek az alternatív tejek megoldást a szerzett, vagy velük született ételallergia kapcsán, hogy kedvenc italuk élvezhető minőségben továbbra is elérhető maradjon számukra.
Valójában nem kell, hogy ételallergiád legyen ezek kipróbálásához. Légy vállalkozó kedvű és találj közöttük Te is olyat, ami tetszik. Lehet, hogy új dimenziókat nyit a kávé élvezetéhez számodra is ezen italok kipróbálása.
Írd meg nekünk kommentben itt lentebb, hogy melyik hozta számodra a leginkább a „tej” élményt kávéval, és azt is, hogy melyik nem, de mégis remek új italt vezetett be az életedbe.
Szóljon hozzá