Hűvös fuvallatként söpri át a kávéipart a különféle jeges kávék egyre növekvő népszerűsége. A jeges kávét fogyasztók száma évről-évre nő. A capuccinók és mocha latték népszerűsége után a fogyasztók kezdik felfedezni, hogy a kávé ugyan olyan jó ízű – és sokkal frissítőbb – ha hidegen van tálalva.
A jeges kávét ugyanannyira könnyű elkészíteni mint a jeges teát. A sok különböző lehetőség, mint például az ízesítő szirupok, a hideg tej, csokoládé és fűszerek segítségével személyre szabott kávé keverékeket készíthetsz, amik legalább olyan finomak, mint azok, amiket a kedvenc kávézódban lehet kapni. Az olyan italokat mint a jeges vaníliás mocha, jeges rumos kávé és jeges latte nagyon könnyen elkészíthetők otthoni is. Itt egy pár tipp egy frissítő jeges kávé sikeres elkészítéséhez.
- Először az ízesítő szirupot töltsd bele a pohárba. Ezután rakj bele egy kis eszpresszót vagy kávét, jeget majd hideg tejet és máris kész van a jeges kávé.
- Vigyázz arra, hogy ha a jég elolvad az ital vízízű lesz. Sima vízből készült jégkockák helyett frissen főzött kávéból készült jégkockákkal hűtsd le az italod.
- Használj egy olyan gépet, ami jó minőségű kávét vagy eszpresszót készít. Ha lehet, akkor például közvetlen a főzés előtt őrölje meg a kávébabot és emellett be lehessen beállítani a kávé erősségét is.
- Legyél kreatív! Adj egy különleges, személyes jelleget a kávéidnak tejszínhab, csokoládé reszelék vagy akár egy kis szerecsendió vagy fahéj hozzáadásával.
Jó próbálkozást! Írd meg a receptedet kommentben!
Szóljon hozzá